Експертите на РИОСВ - Русе провериха 44 обекта през декември

1
29 от проверките са извънредни
29 от проверките са извънредни Снимка: Dunavmost

29 от проверките са извънредни

Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 51 контролни проверки на 44 обекта от контролираната територия през декември, като от тях 29 са извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 28 предписания за отстраняване на констатирани нарушения и е съставен 1 акт на физическо лице от с. Айдемир по Закона за управление на отпадъците, съобщават от екоинспекцията. Лицето не е предало излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) на фирми, притежаващи съответните разрешителни, с което не е изпълнил дадено от инспекцията предписание при предишна проверка. На юридическо лице е наложена имуществена санкция в размер на 2000 лв.

След извършено пробонабиране през ноември от изход на Пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) на „Биовет“ АД, гр. Пещера, клон Разград директорът на Инспекцията е издадал заповед за отмяна на текущата месечна санкция (ТМС) от 212 лв. и ново наказателно постановление за налагане на нова ТМС в размер на 7 796 лв.

На Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) - Разград, с оператор „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД, след анализ на водни проби, взети преди заустването им във водоприемник - река Бели Лом, е установено намаляване замърсяването на водния обект. Със заповед на директора на РИОСВ - Русе санкцията от от 42 358 лв е намалена на 176 лв.

Общо събраните суми от РИОСВ - Русе по наложени глоби, имуществени санкции са 22 878,07 лв. и по еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) – 48 839,53 лв. По сключени споразумения по чл. 58г от ЗАНН са постъпили 1 890 лв. От структурите на НАП през месеца са събрани и преведени 2 878,07 лв. по имуществени санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари