Румен Радев: Крайно опасно е войната между Русия и Украйна да се разпалва и в Европа

0
Според президента тази война ще се разраства
Според президента тази война ще се разраства Снимка: Facebook

Според президента тази война ще се разраства

"Крайно опасно е страстите на войната между Русия и Украйна да се разпалват и в Европа". Това заяви президентът Румен Радев в коментар след покушението срещу словашкия премиер Роберт Фицо, предава БНТ.

Според президента тази война ще се разраства.

"Неприемливо е в европейските общества да се насажда нетърпимост към чуждия глас и омраза. Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствен възможен изход. Опитът за убийство на европейски премиер от радикализиран фанатик заради подкрепата му за мира е показателно за последствията от тази насаждана нетърпимост към чуждото мнение", допълни Румен Радев.

По думите му за това са допринесли много политици, партии и медии с тяхното представяне на всеки различен глас като проруски, което е крайно несправедливо и води до тези негативни последствия.

"Всички кръвопролития започват с милитаристки призиви, които нямат място в Европа. Всеки опит страстите от войната и насилието да се пренасят тук не водят до нищо добро. За такива действия трябва да се търси отговорност. Ако така продължават нещата и не се сложи край на тази война, ще имаме демографски опустошена страна - Украйна, с напълно унищожена инфраструктура, индустрия и производства и това ще до тежки последици не само за Украйна, но и за цяла Европа. Затова всеки ден, в който тази жена продължава, е пагубен и за Украйна, и за Русия, и за всички нас.

Призовавам за глас на разума, за дипломатически усилия за мир, а не за непрекъснато наливане на оръжие. С или без оръжие отиваме към сходен изход - разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще трябва да плащаме впоследстие. Това се отразява на всички избори - и в Европа, и в САЩ, и навсякъде по света", каза още Румен Радев.

Президентът поясни, че на тези и на следващите избори българите ще избират между войната и мира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    до 4
    Ти каза ли нещо?!?
  • 1
    4
    хахаха
    България няма да се оправи, защото народът е прост - избира политици които да могат да правят коремно набиране, да вдигат пилони и да викат "македонияяя". Другите са евроджендъри.
  • -1
    3
    до 1
    Защо няма да се оправи България? Защото президента казва, че не трябва България да се въвлича излишно в излишен конфликт ли? Ти какъв държавен глава искаш? Някой, дето с драматичен рев ще бълва някакви тъпи лозунги, как украинците са ни братя и ние ще изпратим всеки българин от бебета до старци във украинскатата неоткриваема територия 404, за да се бием с руснаците ли? - Толкова ли не ти идва на ум, че ако и България е въвлечена в този конфликт, има шанс ти и твои близки и приятели да трябва да се бият за тоя, дето клати дърветата и да умрете или да се осакатени за цял живот?!?! - Бива, бива да слугуваш на глупави евроамерикански идеали, ама чак толкова не бива.
  • 3
    2
    Швейк
    ко не ти е наред, че така злобно съскаш срещу Президента, като не ти отърва иди в Укарйна и там остани да живееш ако ти стиска....., война обаче не искаме и такива като теб да си мерят приказките
  • -4
    1
    аз
    Ебаси мизерника. Пълно е обаче с още по-жалки мизерници, които му се радват на гнусната муцуна. За това България няма да се оправи. Прост народ - слаба държава.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари