РИОСВ: Отнасяме се с разбиране към обострената чувствителност на русенци

0
Екоинспекцията определи за неоснователни подадените сигнали за неприятни миризми
Екоинспекцията определи за неоснователни подадените сигнали за неприятни миризми Снимка: Dunavmost / архив

Екоинспекцията определи за неоснователни подадените сигнали за неприятни миризми

Съвместните обходи на експерти на РИОСВ - Русе и Община Русе, извършени през текущата седмица показват, че подадените сигнали за неприятни миризми в града, са неоснователни. Обходите/проверките се извършват от 11 септември по заповед на директора на РИОСВ - Русе инж. Цонка Христова, в часовия диапазон от 20.00 до 00.30 часа, в промишлените зони на града, в жилищните квартали, от които постъпват сигналите, като в повечето случаи е реагирано незабавно при конкретен сигнал.

Всички обходи са документирани с протоколи. Специфични миризми частично са усещани само в района на предприятията от двете промишлени зони на Русе. От началото на месец септември няма регистрирани превишения на нормите на следените атмосферни замърсители. Не са констатирани и превишения на следените органични замърсители от общинските станции за КАВ в град Русе. До момента не са регистрирани отклонения в технологичните режими на работа на промишлените инсталации, при които да се отделят интензивно миришещи вещества. Локалните миризми, за които са постъпили сигналите, се дължат на промяна в атмосферното налягане. Не са редки случаите, когато градската канализация е източникът им.

За периода от 11 септември до днес в инспекцията чрез „Зелен телефон“, тел. 112 и електронната форма за подаване на сигнали през интернет страницата са постъпили общо 49 сигнала, като само на 14 септември в часовия диапазон от 21:40 до 23:00 ч. броят на регистрираните сигнали чрез интернет страницата е 22.

РИОСВ - Русе се отнася с разбиране към обострената чувствителност на жителите на Русе, но призовава гражданите, да не подават сигнали за краткотрайно усетени миризми, които не са с промишлен характер.

РИОСВ - Русе ще сезира компетентните органи за търсене на наказателна отговорност от подателите на неоснователни сигнали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    15
    Пенчо ама Кубадински
    То е ясно че от години някой плаща на тия за да може безпроблемно да трови народа за да богатее
  • 0
    14
    С обоняние
    Абе като ги порвт тея мърши в задния двор, не им ли мирише на лайна? С удоволствие бих порил една от тези, без обоняние. Ще съм с противогаз за всеки случай.
  • 10
    13
    Едно и също
    Всяка вечер, през седмицата като мина в района на бившото КТМ, между 17-18часа миризмата на химикали е там. По късно до към 20-22 часа е вече над ж.к Възраждане, а в малките часове достига до западните части на града. Пътя на смрадта е един и същ, само в нашите институции чиновниците нямат обуняние.
  • 6
    12
    Василена Милкова
    В Нисово не мирише.
  • 12
    11
    Любител на РИОСВ
    И ние можем да подведем по наказателна отговорност РИСВ за това, че не си вършат работата. Явно там ги назначават с конкурс за тъпо обоняние.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари