Защо забраниха продажбата на дини и пъпеши в италиански курорт

0
В градчето Линяно Сабиадоро Петдесетница означава преди всичко едно - парти с много алкохол
В градчето Линяно Сабиадоро Петдесетница означава преди всичко едно - парти с много алкохол

В градчето Линяно Сабиадоро Петдесетница означава преди всичко едно - парти с много алкохол

На 19 май католическият свят отбелязва Петдесетница - християнски празник, който прославя явяването на Светия Дух върху апостолите на 50-ия ден след Великден.

За един италиански морски курорт Петдесетница означава преди всичко едно - парти. Всяка година хиляди купонджии отиват в Линяно Сабиадоро, за да се отдадат на забавленията, силната музика, големите количества алкохол и голата плът.

Тъй като празненствата обаче често излизат от всякакви рамки, кметът на града установява строги правила за уикенда. Тази година те отново ще бъдат приложени.

За съжаление, през годините Петдесетница в Линяно се превърна във възможност за младите австрийци да прекалят с консумацията на алкохол, а това вреди на имиджа на града“, коментира кметът на града Лаура Джорджи пред австрийската агенция APA, предаде bTV.

Арестите заради пиянски сбивания и други публични изяви, които многократно се превръщаха в заглавия, трябва да останат в миналото“, категорична е тя.

Служителите на реда тази година ще бъдат много повече. Сред правилата влиза и нещо особено – забранява се продажбата на пъпеши и дини.

Според heute.at е забранено да се пие алкохол на обществени места в Лигано на Петдесетница. Магазините могат да продават бира, вино и шнапс само до полунощ.

Но защо пъпешите и дините са забранени?

Много организатори на партита през годините са създали традицията да пълнят гигантските плодове с твърд алкохол. След това корите на плодовете са разнасяни из целия град.

Къмпингуването на плажа и нощното плуване също са забранени. От 20:00 часа нататък никой няма право да влиза в морето, а плажовете ще бъдат напълно затворени между 1 и 6 сутринта.

Италианското градче взема мерки и срещу хората, които се разхождат по бански из улиците му. От началото на май вече не е разрешено движените по бикини и боксерки извън плажовете.

Музиката на обществени места ще е разрешена само до 1 часа след полунощ.

Всеки, който не спазва разпоредбите, трябва да очаква тежки административни наказания. Забравянето на тениската или роклята ще бъде санкционирано от 25 до 500 евро. За други нарушения глобите са между 500 и 5000 евро.

Сексът на публично място се наказва с глоба до 30 000.

Новите правила обаче не възпират търсещите забавления. Според туристическите портали всички места за настаняване на Петдесетница в Линяно Сабиадоро са почти напълно резервирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари