До 6 години затвор за виновния за катастрофата със загиналия полицай

0
45-годишният му колега е дал отрицателни проби за алкохол и наркотици
45-годишният му колега е дал отрицателни проби за алкохол и наркотици Снимка: Прокуратура

45-годишният му колега е дал отрицателни проби за алкохол и наркотици

Досъдебно производство е образувано за катастрофата със загиналия полицай, съобщиха от прокуратурата. То се води за извършено при условията на непредпазливост престъпление, за което се предвижда наказание от две до шест години затвор.

Припомняме, че инцидентът стана около 6:30 часа днес, на пътя преди граничния пункт “Капитан Андреево”, със служебен полицейски лек автомобил.

В него след приключване на дежурството им са пътували двама служители от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ в сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР-Хасково.

Автомобилът е бил управляван от Т.Я., на 45 г., с над 20-годишен стаж в системата на МВР. На предната седалка до водача е бил 24-годишният Т.В., който от 3 г. е в структурата на МВР.

По първоначални данни водачът е изгубил контрол върху управлението на автомобила, който се е блъснал в предпазна метална мантинела и се е преобърнал. Т.В. е починал. Няма данни за други участници в произшествието.

Дежурен следовател от ОСлО в Окръжна прокуратура-Хасково е извършил оглед на местопроизшествието с участието на съответни експерти и в присъствието на поемни лица. Уведомен е и дежурният прокурор в ОП-Хасково.

Водачът е бил изпробван за алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който е отчел отрицателен резултат. Т.Я. е дал и кръвна проба за изследване. Бил е изпробван с техническо средство за употреба на наркотични вещества или техни аналози, като тестът също е отрицателен. Водачът на автомобила е получил телесни увреждания, но няма опасност за живота му.

Извършват се разпити на свидетели-очевидци на инцидента, назначени са съдебномедицински експертизи, включително и автотехническа експертиза.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари