Гешев нареди специален надзор над делото за загиналата съдийка

0
Екип от следователи от Националната следствена служба ще разследва трагичния случай
Екип от следователи от Националната следствена служба ще разследва трагичния случай

Екип от следователи от Националната следствена служба ще разследва трагичния случай

По разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев делото за катастрофата на магистрала „Тракия“, при която загина магистрат ще бъде взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура (ВКП).

Съдия от делото "Октопод" е загинала при катастрофа на АМ "Тракия"

Разследването на случая е възложено на екип от следователи от Националната следствена служба, съобщиха от Прокуратурата.

На 29 януари 2022 г., около 15.00 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112 за пътнотранспортно произшествие на автомагистрала „Тракия“, на 102-103 км, в района на гр. Пазарджик. До момента е установено, че лек автомобил, марка „Тойота Ярис“, управляван от жена, се е движел с ниска скорост в лявата изпреварваща лента за движение. Колата е пътувала в посока към гр. София.

Автомагистралата е била задимена поради запалени сухи треви в отсечка до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването водачката е намалила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея „Рейндж Роувър“. При сблъсъка лекият автомобил се е запалил и водачката е загинала на място.

Шофьорът на „Рейндж Роувър“-а е бил откаран за преглед в болницата и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик екип от следователи от НСлС провеждат активни действия по разследването - извършват се разпити на свидетели, назначени са множество други експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК-експертиза, която да потвърди окончателното самоличността на загиналата.

Досъдебното производство е образувано за извършено престъпление по чл. 343 ал. 1 буква "в" от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари