Децата от катастрофиралия сръбски автобус, настанени в „Пирогов“, още са в тежко състояние

0
Няма пряка опасност за живота на децата, но състоянието им не е леко
Няма пряка опасност за живота на децата, но състоянието им не е леко Снимка: БГНЕС

Екипите на „Пирогов“ провеждат всички необходими реанимационни мероприятия

Децата все още са в тежко състояние, в момента са в реанимация и екипите на „Пирогов“ провеждат всички необходими реанимационни мероприятия, които засягат тяхното състояние, каза на брифинг пред журналисти изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Димитров.

Вчера от болницата в Стара Загора в столичната болница бяха транспортирани двете тежко пострадали деца при катастрофата на магистрала „Тракия“ в събота вечерта.

След дълга операция вчера едното дете е прекарало по-спокойно нощта. Тази сутрин екипите ще извършат на детето още две оперативни интервенции, които са необходими, за да се подобри състоянието му. Д-р Димитров не посочи какви точно операции ще бъдат извършени, тъй като първо трябва да се извърши медицинска оценка на състоянието на децата от екипите в детската травматология.

„Няма пряка опасност за живота на децата, но състоянието им не е леко. Имаме организация всички екипи – детска травматология, неврохирургията, кардиологията, са в готовност, ако има необходимост от нещо, да бъдат налице. На разположение са и всички структури на „Пирогов“, така че имаме пълно съдействие от Министерството на здравеопазването и цялата държава. Нямаме нужда от нещо, което е конкретно в момента“, каза д-р Димитров и посочи, че единственото, от което има нужда в момента, е време.

Децата ще останат в „Пирогов“, докато могат да бъдат изписани без опасност за живота. Няма причина те да бъдат транспортирани в друго лечебно заведение, стана ясно от думите на д-р Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари