Борисов: Винаги сме казвали "Ефенди, благодаря", но за войната няма подкрепа

0
Аз няма как да изразя никаква солидарност към Анкара. В Сирия умират хора, заяви премиерът
Аз няма как да изразя никаква солидарност към Анкара. В Сирия умират хора, заяви премиерът

"Ние имаме толкова претенции към Северна Македония и Албания, че ще направим огромна грешка, ако се отложат преговорите за ЕС. Това ще е тежък удар. И в следващите 15 години може да се окаже, че няма подходящ период. После говорим за влияние".

Това каза премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел, където лидерите на страните от Европейския съюз се събират на редовната си есенна среща на върха.

Дневният ред днес включва важи теми като Брекзит, турската операция в Северна Сирия и започването на преговори за присъединяване към съюза със Северна Македония и Албания.

"Северна Македония като население е колкото София, колкото малък европейски град. Какъв риск е? Изведнъж показваме характер срещу тях, не съм съгласен", каза Борисов.

Премиерът коментира и военната операция на Турция в Сирия.

"Най-гадното е войната. Великите сили, щом така вече се възприемат, да седнат заедно и тази война да престане. Аз няма как да изразя никаква солидарност към Анкара. Винаги сме казвали "Ефенди, благодаря", но за войната не може да очакват подкрепа. Там умират хора", отсече Борисов.

Той бе попитан дали България ще спре износа на оръжия към Анкара: "Искате да съсипем военопромишленото строене у нас ли? Така ще съсипем този бизнес отрасъл".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари