Анкара: Военна операция в Сирия е възможна във всеки момент

0
От 20 ноември Турция провежда въздушна операция срещу сирийското крило на забранената в страната ПКК в Северна Сирия
От 20 ноември Турция провежда въздушна операция срещу сирийското крило на забранената в страната ПКК в Северна Сирия Снимка: © REUTERS / Rodi Said

От 20 ноември Турция провежда въздушна операция срещу сирийското крило на забранената в страната ПКК в Северна Сирия

Турция може да започне сухопътна военна операция в Северна Сирия по всяко време, каза в събота Ибрахим Калън, съветник и говорител на турския президент Реджеп Ердоган. „Наземна операция е възможна във всеки един момент предвид нивото на заплахите, които получаваме“, цитиран е Калън във вестник „Хюриет“, предаде БГНЕС.

Турският министър на отбраната Хулуси Акар каза през декември, че Турция преговаря с Русия за използване на северното сирийско въздушно пространство за операция срещу забранената Кюрдска работническа партия (ПКК).

От 20 ноември Турция провежда въздушна операция срещу сирийското крило на забранената в страната ПКК в Северна Сирия, съобщаваше се за удари по град Кобани, както и в Северен Ирак. Турският президент Тайип Ердоган нарече операцията успешна и не изключи тя да бъде последвана от наземна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари