Борисов: 8 000 000 сирийци тръгват към Европа

0
Това е нечувана трагедия, която се случва на човечеството. Това сега започва.
Това е нечувана трагедия, която се случва на човечеството. Това сега започва. Снимка: БГНЕС

Това са милиони хора вече, не са само 2-та милиона в Турция, не са само тези в Одрин, които са на нашата граница – 7-8 млн. вече се надигат от Сирия да тръгват към Европа. Службите докладват, че тези, които са били в бежански лагери в Ливан, Йордания, се прибират продават каквото имат в Сирия, за да вземат някакви пари и да тръгнат да си търсят нова родина. Това е нечувана трагедия, която се случва на човечеството. Това сега започва.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред бТВ. И предишното правителство, и ние сега пазим надеждно границата и затова целият бежански поток минава през Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Австрия, Германия, Швеция, това е маршрутът. Има въпроси защо само 40% са сирийци, отговорът ми е, когато в една река се получи наводнение, тя увлича със себе си и други, които са вече чисто икономически имигранти. В Гърция не им харесва, в България не им харесва, само в Германия и Швеция им харесва. Като се научим да работим като германците, ще станат и нашите държави такива, добави Борисов.

Моите тревоги са повече, полагаме повече усилия, но това е вълна, никой не може да се предпази от нея. Огради, армия, мерки, които подпират тази вълна, но ако стане 8-10-12 млн. както са прогнозите през следващите месеци…, заяви още Борисов.

Той повтори, че е попитал на Европейския съвет какво ще стане ако не се прекрати това. „Най-главно - зона за сигурност трябва да се създаде в тези държави, в самата държава да им се огради територия, в която да учат, да живеят. С тези стотици млн. евра да ги задържим, за да не идват в Европа. Да се решат проблемите в Сирия и да се върнат по родните си места. Това е решението. Ако това не се случи, вълната идва, каза още Борисов. Очаквайте подробности.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари