БЧК откри подкрепителен пункт на Централната жп гара в Русе

2
Само днес близо 100 украинци са дошли от Букурещ, като повечето от тях са заминали за столицата
Само днес близо 100 украинци са дошли от Букурещ, като повечето от тях са заминали за столицата

Само днес близо 100 украинци са дошли от Букурещ, като повечето от тях са заминали за столицата

Втори подкрепителен пункт на БЧК бе разкрит в Русе. Той се намира на втори перон на Централната жп гара в крайдунавския град и работи всеки ден от 13:30 до 15:00 часа, включително събота и неделя.

Часовият диапазон е избран, защото точно по това време пристига влакът от Букурещ, в който пътуват много хора, бягащи от конфликта в Украйна. Желаещите да пътуват в посока София веднага могат да се качат на композицията, която по разписание заминава в 14:10 часа.

На пункта дежурят основно доброволци

Само днес близо 100 украинци са дошли от Букурещ, като повечето от тях са заминали за столицата. Други избират да пътуват към Варна, а малка част остават за ден-два в Русе.

Пунктът бе разкрит на осми март и оттогава досега с пакетирани закуски и топли напитки са подпомогнати около 200 души.

Анализ на ситуацията сочи, че към момента няма засилен мигрантски натиск по границата ни с Румъния. По последни данни за изминалото денонощие през ГКПП „Дунав мост“ са преминали около 2100 души, идващи от Украйна, а през цялата българо-румънска граница близо 4000, което е с 1000 по-малко спрямо предходните 24 часа. От 24 февруари през граничния пункт при Русе са влезли близо 26 000 души, идващи от Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари