Удължиха правото на украинците да останат в ЕС

2
Европейският съюз удължи правото на бежанците от Украйна да останат в блока с една година до март 2025 г.
Европейският съюз удължи правото на бежанците от Украйна да останат в блока с една година до март 2025 г. Снимка: БГНЕС / Архив

Украинците имат право да останат в ЕС до 2025 година

Европейският съюз удължи правото на бежанците от Украйна да останат в блока с една година до март 2025 г., докато войната на Русия срещу страната им продължава.

ЕС задейства директивата си за временна закрила дни след инвазията на Москва през февруари 2022 г., за да позволи на милионите хора, бягащи от Украйна, да останат.

"ЕС ще подкрепя украинския народ толкова дълго, колкото е необходимо. Удължаването на статута на закрила предлага сигурност на повече от четири милиона бежанци, които са намерили сигурно убежище в ЕС", заяви испанският министър на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка, цитиран от bTV.

Първоначалната мярка за закрила беше предвидена да действа до март 2024 г.

По този начин украинците в ЕС ще имат достъп до пазара на труда, медицински грижи и образование.

Внезапното разселване на милиони украинци през миналата година представлява най-бързо разрастващата се бежанска криза, пред която е изправена Европа след Втората световна война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    ДО 2
    Почти си прав, но не на 100%. Истинските врагове на човечеството са масоните, които са слуги на сатаната. Един от плановете им, който е много успешен е да излъжат много хора, че еврейте са виновни за много неща, а те не са. И по този начин ни разделят и ни карат да се караме помежду си вместо да се обединим срещу тях (масоните). И аз преди в неграмотността си вярвах, че евреите са виновни за това и онова, но посе разбрах, че това е една голяма заблуда и всъщност масоните, слугите на дявола стоят зад това. И те са същите, които работят последните 50-ина години да изкоренят Християнството от живота на хората. Където и да се огледаш - подиграват се с Християнството, особено в западните медии, по вечерните им шоута, по филмите им, комиците им, музиката им. Целта е хората да не могат да си спасят душите и дявола да им ги вземе. Иначе е така, че войната е замислена, запланувата и се води по план, не само тя. Предните също. Афганистан, Персийския залив, Ирак, световния търговски център (самолетно горивно не топи стоманени колони).
  • 3
    2
    ИмеТо
    Всъщност Украина я съсипаха зеленясалия психопат и наркоман, и евреин, да не го забравяме, а също и цялата мафиотско - еврейска сбирщина и клоуните наричащи се "нацисти" които изпълниха преврата през 2014 г. Но изпълнителите не са всичко. Има и поръчители, и тяхната вина е дори по - голяма. Поръчителите са финасови и политически кръгове в Щатите, Евр.С. и разбира се в Англия... Мисля че отдавна стана ясно че "войната" в Украина е част от доста по - голяма игра и всъщност алчноста на "кръговете" доведе до и без друго необходимото прекрояване на света. Да Света се променя и за съжаление Европа, България и Украина ще плащаме цената. За поредн път заради еврейски сметки измират хора.
  • 7
    1
    До Украинците
    Търсете кой е виновен за Майдана.Той Ви изяде главата.Държава голяма и прекрасна със всякакъв вид производства задоволяващи европейски и световни пазари.Разсипаха я сами за кратък период от умнотия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари