Арестуваха трима българи в Сърбия

1
Заподозрени са в събиране на информация от банкови карти
Заподозрени са в събиране на информация от банкови карти

Заподозрени са в събиране на информация от банкови карти

Български граждани, заподозрени, че са инсталирали специални устройства на банкомат на банка Юробанк-Директна (Eurobank-Direktna) в центъра на Белград, за да събират поверителни данни за сметките и разплащателните карти на клиенти на банката, са спрени на граничния пункт Градина на сръбско-българската граница при опит да напуснат Сърбия, съобщи сръбската агенция Танюг, предаде БТА.

Днес им е била определена мярка "задържане под стража".

Както съобщиха от прокуратурата в Белград, с бързите си действия компетентните органи са установили самоличността на българските граждани, заподозрени във фалшифициране и злоупотреба с разплащателни карти.

Заподозрените В.ЗЗ., Г.С. и Г.Ц.Ц са спрени вчера на ГКПП Градина, след което е взето решение за задържането им. Те са изслушани днес в прокуратурата, след което им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Посочено е, че заподозрените са извършили престъплението, за което са обвинени, във вторник вечерта. На банкомат на банка Юробанк-Директна в центъра на Белград те са поставили устройство за четене на данни от разплащателни карти, т.нар. „скимер с дълбоко вмъкване“, след това устройство за магнитни ленти и електронни чипове, както и микрокамера, с цел нерегламентирано събиране на поверителни данни за сметки и разплащателни карти на клиенти на банката. Всичко това е извършено с цел получаване на противозаконни имуществени облаги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари