300 нови контейнера разполагат в град Русе

2

Съдовете за сметосъбиране от системата NORD са с по-голям обем

Фирмата, отговаряща за сметосъбирането и обществената хигиена в община Русе – „Нелсен Чистота“, ще разположи 300 нови контейнера с по-голяма вместимост в дунавския град, съобщиха от Община Русе. Те ще се различават и с по-голямата ширина на отворите си, а поставянето им на съгласуваните с общината места ще започне от началото на следващата седмица.

Съдовете за сметосъбиране от системата NORD са с по-голям обем. Първите 460 контейнера бяха с вместимост 2,275 куб.м, а новите са с 3 куб. м. За обслужването им е осигурен и нов специализиран камион. Той е с висок екологичен клас, което чувствително ще намали изхвърлянето на вредни емисии във въздуха по време на работа. Превозното средство разполага с роботизирана система, чрез която водачът ще управлява от шофьорската кабина процеса на сметосъбирането. Камионът е с капацитет на обслужване 240 контейнера NORD на смяна.

Новите контейнери ще дадат възможност на гражданите да изхвърлят без затруднение по-големи найлонови торби с отпадъци, без да се затрудняват от широчината на отвора.

От сметосъбиращата и сметоизвозваща фирма обръщат внимание на гражданите, че замърсените вече контейнери са в това състояние, тъй като домакинските отпадъци не се изхвърлят в найлонови торбички /чували, каквато инструкция е изписана на всеки от съдовете.

Продължава да се нарушава и общинската наредба за разделно изхвърляне на строителните отпадъци, което допълнително затруднява дейността на дружеството- оператор.

Русенци могат да подават сигнали на дежурния телефон 0893 337 655

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари