Еманюел Макрон: Икономическият модел на ЕС вече не е жизнеспособен

1
Според него Европа трябва да увеличи своя възобновяем и ядрен капацитет
Според него Европа трябва да увеличи своя възобновяем и ядрен капацитет Снимка: ЕПА / БГНЕС

Според него Европа трябва да увеличи своя възобновяем и ядрен капацитет

Френският президент Еманюел Макрон заяви в четвъртък, че икономическият модел на Европейския съюз "вече не е жизнеспособен" и че ЕС рискува "да изостане" от други големи икономики, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

По време на своя реч в френската Сорбона, той каза, че съюзът има "твърде много регулация, недостатъчно инвестиции, ние сме твърде отворени и не се защитаваме" срещу нелоялни търговски практики.

Еманюел Макрон настоя, че ЕС трябва "да произвежда повече и по-екологично", включително да се обърне към нови технологии като изкуствения интелект.

Той подчерта важността на дерегулацията и опростяването, твърдейки, че някои правила на ЕС "създават граници" между държавите членки, като добави, че трябва да се намали бюрокрацията за малкия и среден бизнес.

Френският президент също така каза, че ЕС се нуждае от нова индустриална политика, която ще позволи на държавите членки да работят заедно, вместо "да се конкурират вътрешно".

Според него Европа трябва да увеличи своя възобновяем и ядрен капацитет.

Той също така коментира и политиката на Европейската централна банка, като посочи, че борбата с инфлацията вече не може да бъде единствената цел на ЕЦБ, като тя трябва да се постави и цели, свързани с икономическия растеж и декарбонизация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Напомням
    Ние никога няма да се оправим докато държавата е овладяна от групировки. Всички държавни институции са овладяни от мафията и там са назначени само зависими хора със съмнителна компетенция и морал. В момента в който от ЕС потекоха пари, мафията се намърда стабилно във властта чрез треторазрядната мутра Бойко, който през 90те им е бил момче за всичко. Четете книгите на Георги Стоев, вече покойник, но книгите са почти като дневници за престоя му в групировките. Само тук там е поокрасено с детайли за да изглежда по крими. Но там го има описан и Боко тиквата, преди да стане известен. Книгите са достъпни безплатно онлайн.
  • 7
    1
    daskal
    Не знам какво и как ще се случва, но съм сигурен в едно - и в ЕС, и извън ЕС България ще е най-зле икономически. Нещо повече. Ние продължаваме да сме по-зле от много страни, които не са в ЕС.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари