Представиха плановете за развитие на Летище Русе

5
Христо Крушарски заяви, че следващите стъпки са нови хангари и удължаване на пистата
Христо Крушарски заяви, че следващите стъпки са нови хангари и удължаване на пистата Видео: Русе Медиа

Очаква се да се разкрият нови над 200 работни места

Нови хангари и удължаване на пистата на Летище Русе са следващите стъпки от инвестиционната програма, които бяха представени днес пред общинските съветници от Христо Крушарски, собственик на „Еърпорт Русе“. Той сподели, че от договора са изпълнени 14 от общо 15 точки, а последната – генералният план на летището, се очаква да е факт до август.

Летище Русе вече е летище. На него може да излитат и кацат самолети, без да преминават през терминала. Терминалът трябва да се преоборудва, трябва реконструкция, да се вкарат рентгени, машини и редица други неща. Има и изисквания по външния вид на фасадата. Ще внесем предложение до Общинския съвет за разрешение за реконструкция и да можем да си свършим докрай работата по терминала“, каза Крушарски, предаде Русе Медиа.

Инвестиционната програма по отношение на новите дейности, които има интерес да се развиват на Летище Русе е около 30 милиона лева. Тя предвижда изграждането на три нови хангара – 8000 кв. м, 350 кв. м и 45 000 кв. м. „Това са хангари за ремонт и поддръжка на самолети, които ще кацат тук и ще идват за обслужване. За тази цел обаче инвеститорите които идват ги интересува едно – за колко време може да стои постройката на това място и каква е гаранцията, че като се инвестират тези пари, това ще остане да се ползва с години. Нашето предложение е да се обмисли даването на право на строеж на тези хангари“, обясни Христо Крушарски.

Най-големият е свързан с обновяване на пистата и удължаването ѝ с 580 м, което ще позволи вече кацането на по-големия тип самолети и карго полети. Само с тези три хангара се предвижда да се разкрият нови над 200 работни места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    бъчваря
    Нали знаете, защо сталин губи първите дни авиацията си. Резервните му летища са в ремонт, пълни с техника, а основните бомбардирани. Нямало е де да кацат и бъдат обслужвани съветските самолети. Затова сега се готви Щръклево.
  • 0
    13
    бъчваря
    Глупости. Готвят летището отново за военно, но тоя път като резервно. Преди резервно на Щръклево бе Просторно. Самото летище Щръклево бе резервно за МиГ29 от други летища, когато имаха полети. Цялата работа става заради Украйна и наместването на САЩ около Черно Море. Трябват летища, затова се ремонтират старите.
  • 1
    12
    Ба си хората
    След като сградата на летището е културна ценност означава, че трябва да се строи друга която да отговаря на съвременните изисквания. Ясно е , че правене на сградата за културна ценност е саботаж на идеята да се възроди русенското летище. Ако едно летище, стадион, гара, църква, спортна зала и т.н не могат да се преустройва на 30-40 години означава, че има саботаж или , че трябва да се строят нови такива, ако са ценни културно. Та в случая, ако сградата на летище Русе е културна ценност, това е ясен знак, че трябва да се строи нова, защото старата не става за съвременна експлоатация и става единствено като музей. вече имаме старата гара долу на пристанището, явно трябва имаме и старото летище на Русе.
  • -3
    11
    Сметалото
    Какви големи самолети, какво карго, какви хангари бе хора? На 70 километра имате летищен комплекс за стотици милиони инфраструктура. Свързан с каквито си решите допълнителни транспорти.
  • 5
    10
    Русенец
    Браво за направеното! Дано успеете преди, както се очертава да се върнат ГЕРБ след изборите. Това означава, че всичко, което беше направено докато не бяха в управлението ще спре . Успех!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари