Русенци възмутени от отпадъци, струпани около нови контейнери

1

Русенци забравят да отворят капака на новите съдове за смет, а оставят боклука си покрай тях

Това се вижда на снимки, публикувани в социалната мрежа. Въпреки, че новите контейнери изглеждат с добра защита срещу клошари и обичайните миризми, забелязахме, че те не се ползват по предназначение. 

Снимките предизвикаха вълна от коментари. "Между старите и новите контейнери разликата е, че на старите капаците все бяха отворени и повечето се изживяваха като баскетболисти и целеха отворите от 2-3 метра, повече успяваха, а неуспелите продължаваха по пътя си, с надеждата следващият път да успеят. Ето това им е проблемът на новите контейнери, че трябва да им се отворят капаците преди да си хвърлим боклуците. Естествено, че има такива, които не са си променили навиците от миналото и все още си мятат торбите с боклуци безразборно и в движение", пише русенка.

"Че има неуредици е повече от ясно, но и че не всички имат съзнание пак е ясно. Колко от нас биха направили забележка, виждайки някой да си изхвърля боклука ДО контейнера, а не вътре в него? Колко биха запитали ЗАЩО? Аз съм го правила много пъти и винаги се е оказвало, че човекът не знае, че може да отвори капака с лоста за крака, а го е гнус (или няма сили) да вдигне капака с ръка. Спирам, показвам как и къде да натиснат с крак, благодарят ми и си изхвърлят боклука в контейнера. Не е сложно, а и не отнема много време, да бъдем хора. Всичко е въпрос на мислене и много неща зависят от нас", отговаря друг потребител в русенска фейсбук-група.

Част от русенци са недоволни от новите съоръжения за сметосъбиране, но повечето директно обвиниха в немарливост самите ползватели. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук