Какви са причините са психологическа незрялост при хората

0
Незрялостта е, когато не показваме нужните умения и качества за определена възрастова граница
Незрялостта е, когато не показваме нужните умения и качества за определена възрастова граница Видео: NOVA

Незрялостта е, когато не показваме нужните умения и качества за определена възрастова граница

Зрелостта е способността да мислиш, говориш и показваш чувствата си в рамките на достойнството. Нашият опит определя хората, които сме и с преодоляване на препятствия придобиваме сила и зрялост. Зависи ли това състояние от годините и какви са неговите предимства?

Зрялостта е когато реагираме и действията ни показват това, което се очаква от обществото да се случва в определената възраст, в която се намираме. Незрялостта е, когато не показваме нужните умения и качества за определена възрастова граница”, коментира в ефира на „Социална мрежа” по NOVA психологът Петя Белчева-Гемюнден.

Според нея незрялото поведение може да се определи по редица знаци. „Човекът, който не е зрял, не умее да се извинява, трудно му е да признае грешката си, защото това наранява неговото его. Обикновено такъв човек се затваря в себе си, и мълчи в знак на несъгласие. Той не приема гледна точка различна от своята”, посочи Белчева-Гемюнден.

Психологът е на мнение, че емоционалната интелигентност е нещо, което може да бъде надградено през годините.

„Един незрял човек не иска да поема отговорност, не иска да пораства, също като децата. Ако човек е такъв, то той трябва да осъзнае каква е причината, поради която иска да стои в тази незрялост”, обясни още Белчева-Гемюнден. По нейни думи различни травми са причина за това хората да останат завинаги като героя „Питър Пан”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари