Градушка се изсипа над Стара Загора

0
Улици в града се превърнаха в реки
Улици в града се превърнаха в реки

Улици в града се превърнаха в реки

Противоградови ракети са били изстреляни в района на Стара Загора, но не спряха градушката, която се изсипа над града и региона. Ракетите са се чули преди валежа, хора от селата се оплакват, че реколтата им е унищожена, предаде Bulgaria On Air.

В социалните мрежи бяха публикувани кадри от бурята и градушката. Старозагорци се възмущаваха от наводненията по улиците, на места водата стигаше на нивото на тротоарите, река потече и пред сградата на Община Стара Загора.

"Братя Жекови" ми е Венеция - канала празен, на пътя вода бол", гласи коментар към една от снимките.

От Изпълнителна агенция "Борба с градушките" съобщиха, че са изстреляли 600 ракети във връзка с развилите се мощни купесто-дъждовни облаци, придружени с градушка, в областите Пловдив, Хасково, Стара Загора и Сливен.

Обработени са над 20 градоопасни клетки от Регионалните дирекции по градушките в Тъжа, Стара Загора, Поповица, Хасково и Сливен. Една от клетките, преминаваща над защитавана територия е суперклетка, която е въздействана от 3 регионални дирекции – Поповица, Петрово и Старо село. При този тип процеси е характерно непрекъснатото възобновяване мощността на облака, като е невъзможно напълното предотвратяване на градушката, а само намаляването на размерите. И към момента продължава обработката с цел разбиване на облаците и защита на посевите.

Градушка затрудни движението по АМ "Тракия". След полунощ времето ще се успокои. В петък сутринта обаче ще бъде студено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари