Общинска полиция следи клошарите в Русе

1
Вече има съставени три акта за ровене в контейнерите
Вече има съставени три акта за ровене в контейнерите Снимка: Русе Медиа

Вече има съставени три акта за ровене в контейнерите

Общинска полиция заедно със СЗ „КООРС“ следи за спазване на обществената хигиена, включително и от страна на клошарите в Русе. Справка от общината, поискана от Русе Медиа, показва, че от април до момента има съставени три акта за изваждане и нерегламентирано събиране на отпадъци от съдовете за отпадъци, в това число и от специализираните съдове за разделно събиране.

Тези проверки са по Наредба №15 за управление на дейностите с битови, строителни и масово разпространени отпадъци на територията на община Русе. Има съставени и други актове за установяване на административно нарушение. Двама души са санкционирани за изоставянето и нерегламентираното изхвърляне на отпадъци на неразрешени за това места, а други двама –за изхвърлянето на отпадъци извън предназначените за целта специализирани съдове и замърсяване на пространството около тях, както и оставянето на капаците на съдовете отворени.

Общинска полиция е съставила четири акта за паркиране на автомобили по начин, който би попречил на събирането и извозването на отпадъците. Един човек е санкциониран за замърсяване на териториите за обществено ползване, улици, тротоари, площади, зони за отдих и развлечения, тревни площи, междублокови пространства и др. Още един акт има по текста за изхвърляне на отпадъци, изливането на замърсени води, изтупването на килими, черги, пътеки, др. замърсени предмети от балкони и прозорци на жилищните сгради.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    25
    01
    Знаех си,че тези онеправдани хора са истинския проблем на град Русе. Не съм сигурен, че след като съставят акт на човека ще го плати, дали има лична карта или само имитираме дейност.
  • 3
    24
    Борляна
    Пренчо! Не се излагай бе. Нали знаеш къде е записа от .......аферата ти а? Как пък се нацели точно в тази къдрокоса Офца Николовска подобрена порода. Ама НЯМА никой ГОРЕ скъпи. И на двама Ви, мозъка е между краката Ви.И си спомни, че ТИ НЕ СИ глобен от твойте полицаи, за чики-рикито дето први през работно време.
  • 5
    23
    Русенец
    Тия от Общинска полиция и от КООРС защо не дойдат да видят в началото на ул. Мальовица, кв. Дружба 2, как се паркират автомобили по тротоарите, точно след кръстовището, няма и десет сантиметра отстояние, камо ли да мине майка с количка. Хората слизат от автобуса и трябва да вървят на пътното платно. Утре като стане някое ПТП какво правим?
  • 3
    22
    Владислав
    Пенчо не ставаш. Искам предишния кмет
  • 10
    21
    Бастун
    Браво, всичко друго оправихте и накрая се заехте с клошарите, или май сте се заели с тях, защото са най-изтръпналите и не могат да ви се опънат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари