13 машини за демонстрационно гласуване пристигат в Русе

0
Желаещите може да направят репетиция, преди да упражнят вота си на 2-и октомври
Желаещите може да направят репетиция, преди да упражнят вота си на 2-и октомври Снимка: БГНЕС / Архив

Желаещите може да направят репетиция, преди да упражнят вота си на 2-и октомври

Тринайсет демонстрационни машини ще пристигнат днес в Русе по решение на Централната избирателна комисия /ЦИК/. На тях желаещите да направят репетиция, преди да упражнят вота си на 2-ри октомври за народни представители ще могат да гласуват с електронна бюлетина.

Електронните устройства ще обиколят цялата област, като те ще бъдат придружавани от членове на РИК, които ще обясняват на хората как да работят с машините, а логистичният процес ще бъде обезпечен от Областната администрация. Изготвя се и график, като целта е в най-кратки срокове да започне демонстрационното гласуване в региона. То е част от мащабна информационна кампания в цялата страна, чрез която ще се обхванат всички населени места, където ще се гласува по този начин. 

Машините ще бъдат доставени в Русе преди обед – най-вероятно около 10:30 часа.

Припомняме, че ЦИК пусна и виртуален симулатор. Той е част от разяснителната кампания за гласуване с машините, провеждана от ЦИК. Симулаторът може да бъде използван неограничен брой пъти от всеки желаещ да възпроизведе основните операции за упражняване на вот с устройствата. Той е достъпен на следния уеб адрес: https://www.cik.bg/suemg_02.10.2022/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари