Без нарушения в деня за размисъл в Русенско

0
Всички 340 машини за гласуване са доставени по секциите в Русенско
Всички 340 машини за гласуване са доставени по секциите в Русенско

Всички 340 машини за гласуване са доставени по секциите в Русенско.

Информацията бе потвърдена буквално преди минути от председателя на Районната избирателна комисия Милена Хинкова пред областния управител Борислав Българинов. В навечерието на последния вот за годината от поредицата избори в страната, са налице всички предпоставки за безпроблемно протичане на утрешния изборен ден. Електронните устройства са били разпределени по график, като не е имало оплакване от членове на секционните избирателни комисии за забавяне. Припомняме, че балотажът за президент и вицепрезидент тази неделя ще се проведе изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. Става дума за 292 секции в региона, като в 48 от тях ще има по две машини. По две машини ще има в 42 секции в Русе, три в Бяла, една в Две могили и по 1 в Новград и Долна Студена, община Ценово. Хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, а в останалите само при възникване на проблем с електронните устройства. В подвижните секции, както и в тези за избиратели поставени под задължителна карантина или изолация ще се гласува също с хартиени бюлетини. Секциите в област Русе са общо 342, като 324 от тях са стационарните. По шест са ковид-секциите, подвижните секции за хора с увреждания, както и тези в социалните институции. В общо 50 секции от Русенско ще се гласува с хартиени бюлетини, като 32 от тях са стационарните. Останалите 18 са за ковид-болни, подвижни и допълнителни секции – като тези в ареста и лечебните заведения.

Същевременно бяха разпределени и 209 000 бюлетини, които подсигуряват вота на 100% във всички секции, където ще се гласува машинно и на 110% в останалите.

Началото на изборния ден е обявено за 07.00 часа, а краят за 20.00 часа. По изключение там, където има чакащи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен с още час, т.е. до 21.00 ч.

Утре сутрин очаквайте подробности за започването на изборния ден. В днешния ден за размисъл от РИК в Русе посочват, че не е имало сигнали за нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари