Започна участието на Кирил Петков в сесията на евролидерите с президента Джо Байдън

0
Приоритет за България е предоставянето на необходимата хуманитарна помощ
Приоритет за България е предоставянето на необходимата хуманитарна помощ Снимка: МС

Приоритет за България е предоставянето на необходимата хуманитарна помощ

Започна участието на министър-председателя Кирил Петков в съвместната сесия на евролидерите с президента на САЩ Джо Байдън, която се провежда в рамките на редовното заседание на Европейския съвет. Във фокуса на сесията е темата за подкрепата за Украйна и засилването на трансатлантическото сътрудничество в отговор на агресията на Русия, съобщи пресцентърът на Министерски съвет.

Позицията на България е, че войната, водена от Русия срещу Украйна, е огромен конфликт със значителни глобални последици. Премиерът Кирил Петков е на мнение, че държавите членки на ЕС и НАТО трябва да продължат да бъдат единни и решителни в своя общ отговор към непровокираната руска агресия.

Международната подкрепа за устойчивостта на Украйна трябва да продължи. Приоритет за България е предоставянето на необходимата хуманитарна помощ и безпрепятствен достъп на бягащите от войната до безопасни дестинации. Страната ни вече е дала подслон на над 50 000 украинци. България е една от страните, която най-бързо структурира оперативна координационна група и секторни звена за справяне със ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари