Пентагонът ще разположи команден център в Германия за подкрепа на Украйна

2
В мисията се планира да участват около 300 души
В мисията се планира да участват около 300 души Снимка: Агенция Фокус

В мисията се планира да участват около 300 души

Министерството на отбраната на САЩ се готви да разположи команден център в Германия, който да наблюдава и управлява мерките за подкрепа на Украйна от американските власти и техните съюзници в Европейския съюз и НАТО, съобщава вестник The New York Times, цитиран от Агенция Фокус, позовавайки се на източници от военните и правителствените среди.

Пентагонът се готви да наблюдава отблизо как САЩ и техните съюзници обучават и снабдяват украинската армия, в съответствие с изявленията на официални лица относно дългосрочната цел на администрацията на американския президент Джо Байдън за подкрепа на Украйна.

Съответният план е представен от главнокомандващия силите на САЩ в Европа Кристофър Каволи. Новият център ще бъде "под единното командване“ на американски генерал, който ще докладва директно на Каволи.

Общо в мисията се планира да участват около 300 души, които ще бъдат разположени в европейския щаб на американската армия във Висбаден.

Според изданието окончателното решение за създаването на ново звено трябва да бъде взето през следващите седмици, но Белият дом и Пентагонът вече са подкрепили инициативата на Каволи.

"Новото командване сигнализира, че според прогнозите на САЩ заплахата на Русия за Украйна и съседните страни ще продължи много години“, подчертаха източници на вестника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    7
    До 6
    Вярно е , но защо не кажеш , че щял да опъне без презерватив говорителката или говорителя.
  • 0
    6
    Американската Дойче веле...
    Американската Дойче веле информира: Довечера скандалният кирил пeткоф се очаква да нахлуе в БНТ в предаването Панорама по нареждане на американското посолство?!
  • -1
    5
    ЙАК
    Уродът сащ да прави каквото си иска, но на собствената си територия! Защо германия се бута, където не и е мястото?! сащ да приеме милионите усраинци на собсвствената си територия! Уродът сащ подклажда напрежение, но не е приел милионите усраинци в страната си! Защо?!
  • 4
    4
    До 2
    Той си мисли,че под различен ник се прикрива.Но мисленето,стила,простотията и злобата остават и си личат.
  • 0
    3
    До МУНЧО с 3 ...
    МУНЧО , приготвил съм ти 50 , ела да си ги получиш на уреченото място. Доволни сме от теб най-много заради това , че си много трудолюбив. Постарай се по-вече върху съдържанието на това , което пишеш. Измежду другото , защо не изкараш едно средно образование ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари