Ясен Тодоров: Главният прокурор няма властта, която му е приписвана

0
По думите му оставката на Гешев вълнувала едва 4% от населението
По думите му оставката на Гешев вълнувала едва 4% от населението Снимка: БГНЕС

Очаквах управляващите да изготвят пакет от законопроекти, в който да се види тяхното кардинално виждане за съдебна реформа, посочва зам.-директорът на Националната следствена служба

Управляващото мнозинство излизат с призив за съдебна реформа. Аз очаквах да изготвят пакет от законопроекти, в който да се види тяхното кардинално виждане за съдебна реформа. Съдебна реформа означава да се направи анализ в четири направления - наказателно, търговско, гражданско и административно. Във всяко едно има проблеми.

Това заяви Ясен Тодоров, заместник-директор на Националната следствена служба, в студиото на сутрешния блок на bTV.

Според него размерите на наказанието не са най-важната част на съдебната реформа: “До колко е ефективен специализираният съд и прокуратура може да се спори. Оценките са положителни в докладите на ЕС. Много добри са отзивите в Eurojust”.

Той съобщи, че над 95% са обвинителните актове, внесени в съда: “Обществото се вглежда в няколко знакови дела”.

Тодоров коментира думите на премиера, че около 20 души са отговорни са корупцията в страната: “Нормално е да подаде сигнал. Прокуратурата, ако има достатъчно данни, ще образува производства срещу тях. Другото е политическо говорене”.

По думите му оставката на главния прокурор вълнува 4% от населението, ако се гледат социологическите данни.

В момента главният прокурор е на върха на административните ръководители на пирамидата. Той няма такава власт каквато му е приписвана. Главният прокурор беше призоваван да се яви в парламента и се яви”, каза Тодоров.

В момента ВСС може с 2/3 да освободи главния прокурор, както и председателя на ВАС и ВКС”, добави още.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари