Ясен Тодоров: Дрон обикаля и влиза в терасата ми от вчера следобед

0
Взривът срещу кортежа на Гешев е трябвало да убие, ще си подам оставката, ако експертизата покаже друго, отсече той
Взривът срещу кортежа на Гешев е трябвало да убие, ще си подам оставката, ако експертизата покаже друго, отсече той Снимка: БГНЕС

Заместник-шефът на следствието е категоричен, че е съгласувал медийните си изяви на 2 и 3 май с Борислав Сарафов. Именно те станаха повод директорът на НСлС да поиска оставката му

Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев са съгласувани изцяло с Борислав Сарафов, заяви пред БНТ заместник-директорът на следствието (НСлС) Ясен Тодоров.

"Медийните ми изяви на 2 и 3 май са изцяло съгласувани с пресцентъра на МВР и самия Борислав Сарафов, като даже той заяви на останалите заместник-директори и говорителя на националното следствие, че от един момент нататък само аз ще комуникирам с медиите", категоричен бе Тодоров.

Той заяви, че единствено е потвърдил казаното от Сарафов в деня на инцидента - че взривното устройство е направено, за да убива хора. Потвърди и за присъствието на израелския експерт.

"Израелският специалист, който беше на местопроизшестието за кратко време, изложи становището си и аз му имам доверие. Пред вас казвам, че ако експертизата установи друго, ще си подам оставката. Според становището на този човек е използван някакъв вид взрив за военни цели, изстрелва осколки с голяма скорост и голям поразяващ ефект", обобщи зам.-шефът на следствието. Той потвърди, че лично го е завел на мястото с единствената цел "по-добър и експертен поглед".

Той не коментира подробности около разследването, защото няма право, но заяви, че на всички е пределно ясно, че Иван Гешев е бил сам в автомобила. Смята, че фокусът се е изместил върху израелския експерт и семейството на Гешев.

На въпрос дали се страхува за живота си, Ясен Тодоров каза в "Денят започва", че "има моменти в живота, в които трябва да проявиш характер". И каза, че от вчера следобед "един дрон обикаля и влиза в терасата ми".

По повод предложението на Сарафов за отстраняването му, Тодоров каза, че не е запознат с мотивите и че ВСС не са го уведомили. "Ако аз бях предложение на Борислав Сарафов и той бе снел доверието си от мен, сам щях да си подам оставката, но аз съм предложение на главния прокурор", заяви Тодоров.

Относно поисканото от ПП-ДБ изслушване в парламента на Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров, последният каза, че би отишъл "само, ако изслушването се случва при закрити врата и без телефони, които да записват".

"Сарафов ни обвини с Гешев, че сме грешници. Другите са лоши, а той е добрият. Когато изтичаше мандата на Сарафов като директор на Национална следствена служба, името ми се спрягаше за негов наследник. В личен разговор с него съм споменавал, че нямам такива мераци и не искам този пост", каза още Ясен Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Маньо
    Този мазник сега не знае на кого да се кланя и затуй дрон му бучи в главата.
  • 12
    2
    Пуууу
    Този е по-мазен, гнусен и лъжлив даже и от шефа си Каскета!
  • 11
    1
    Калоян
    Аааа не така, никакви закрити врати... щом си на държавна хранилка, сега всичко ще си кажете пред обществото. Това да не е строго секретно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари