ВСС обсъжда предложенията за отстраняване на Гешев, Сарафов и Тодоров

0
Вижте коментари на магистратите от съвета
Вижте коментари на магистратите от съвета Видео: Euronews Bulgaria

Вижте коментари на магистратите от съвета

Очаква се главният прокурор официално да поиска отстраняването на Борислав Сарафов. На първо заседание след конфликта в прокуратурата на първо заседание се събира съдийската колегия на ВСС.

На заседанието се разглеждат рутинни въпроси, но ще трябва да разгледат и три предложения за предсрочно освобождаване - на прокурорската колегия на ВСС за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, на Гешев за отстраняване на неговия заместник Борислав Сарафов и на Сарафов за отстраняване на Гешев и заместника на НСлС Ясен Тодоров, информира Euronews Bulgaria.

Сагата се изостри, след като шестима прокурори поискаха предсрочното освобождаване на обвинител номер едно. Иван Гешев демонстративно скъса своята оставка и отвърна на удара като намеси имена на водещи партии и политици. Чуха се обвинения за натиск и опити за потулване на съдебни дела. Бяха назовани имената на Бойко Борисов и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Лидерът на ГЕРБ отрече всички обвинения, а Сарафов заяви, че се страхува за живота си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари