Володимир Зеленски: Никой не може да спре силата и куража на Украйна

0
Украйна ще спре да се съпротивлява и да се бори едва в деня на победата
Украйна ще спре да се съпротивлява и да се бори едва в деня на победата Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Украйна ще спре да се съпротивлява и да се бори едва в деня на победата

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че нищо няма да отслаби решимостта на Киев срещу Русия, предаде Ройтерс. Изявлението му дойде ден, след като Конгресът на САЩ прие законодателна мярка за временно финансиране на федералното правителство, от която отсъства обаче помощта за Украйна.

В реч по повод Деня на защитниците Зеленски заяви, че никой не може да спре стабилността, силата, куража и устойчивостта на Украйна. Той допълни, че Украйна ще спре да се съпротивлява и да се бори едва в деня на победата и добави, че страната се доближава все повече до този ден.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано днес заяви, че републиканците са обещали да предоставят на Украйна помощ посредством отделно гласуване и че американската подкрепа няма да бъде прекъсната при никакви обстоятелства.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров заяви пък, че е получил уверения относно бъдещото американско военно финансиране по време на телефонен разговор с американския му колега Лойд Остин. "Министърът ме увери, че подкрепата на САЩ за Украйна ще продължи и че украинските бойци ще продължат да имат силна подкрепа на бойното поле", написа Умеров в "Екс".

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че Киев работи с американските партньори, за да се гарантира ново решение във връзка с бюджета, което да включва и финансиране за Украйна. Николенко добави, че подкрепата за Украйна в американската администрация, в Конгреса на САЩ, а също и сред по-голямата част от американския народ остава непоклатима.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Ха-ха-ха-хах!
    Вова Путин хареса това!
  • 1
    3
    Зеленски,
    А какво стана с контранаступа и перемогата? Обосрались?
  • 0
    2
    за зеления
    http://granichar.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=7152.0;attach=124065;image
  • 5
    1
    фена на Путин
    Владимир Владимирович Путин ще я спре категорично и неизбежно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари