Володимир Зеленски: Готов съм за преговори, но с друга Русия

0
Ще говоря с Русия, която е готова да признае, че са окупатори, уточни Володимир Зеленски
Ще говоря с Русия, която е готова да признае, че са окупатори, уточни Володимир Зеленски Снимка: Агенция Фокус

Ще говоря с Русия, която е готова да признае, че са окупатори, уточни Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски не се е отказвал от преговори с руския лидер Владимир Путин. Държавният глава заяви в интервю пред CNN, че не вижда желанието на Москва да сключи мир при условията на Киев, съобщава Агенция Фокус.

Според президента на Украйна, подписаният от него през октомври указ за отказ от дипломация с Путин, не изключва промяна в руската риторика.

"Не съм затворил вратата. Казах, че сме готови да говорим с Русия, но с друга Русия. Такава, която наистина е готова за мир. Такава, която е готова да признае, че са окупатори", заяви Зеленски.

В същото време той посочи, че настоява за връщането на всички територии на Украйна, включително окупираните от Русия през 2014 година, за да се възстанови справедливостта.

"И досега не съм чул подобни изявления от Руската федерация – нито от Путин, нито от когото и да било“, обобщи украинският президент.

Предполагаемата нова позиция на украинския президент Володимир Зеленски относно мирните преговори с Руската федерация при Владимир Путин се дължи на леко побутване от администрацията на Байдън. По-късно украинските медии опровергаха тази информация. Източници увериха, че няма никакви мисли в тази посока.

В същото време говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс заяви, че Вашингтон не вижда признаци за готовност на Москва да участва в преговорите с Украйна. В същото време президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че въпросът за преговорите с Русия зависи от Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    за да един сдухан русофилистик...
    Червен ДунавБоклук.ком кога ще публикува че украинците влязоха в Херсон?
  • 2
    2
    До 1
    А ти какъв си,че да казваш ,как да работят журналистите.Това не ти беседката пред блока...Странно възпитание,ако има такова..
  • -1
    1
    Sтанко
    Къв си ти, че да искаш, бе артист? Няма кюше на което да не си ревал, а сега си позволяваш дори да искаш. Хайде пий си зелевата чорба сутрин и престани да казваш и да искаш. Вземете под внимание, господа журналисти, че не е редно да давате само тоя пъпеш! Монетата има 2 страни. Покажете и двете!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари