Владо Каролев и лидерът на КНСБ се сбиха заради пенсионните промени

0
Владимир Каролев и шефът на КНСБ Пламен Димитров се сбиха яко в коридорите на Нова телевизия
Владимир Каролев и шефът на КНСБ Пламен Димитров се сбиха яко в коридорите на Нова телевизия Видео: Нова телевизия

Владимир Каролев и шефът на КНСБ Пламен Димитров се сбиха яко в коридорите на Нова телевизия след спор къде трябва да отиват вноските за втора пенсия.

Напрежението след участието ми в сутрешния блок буквално експлодира извън камерите, за да се стигне до бой заради пенсионните промени! Словесните престрелки от студиото на „Здравей, България" стигнаха до физически сблъсък, документира от охранителните камери. 

Икономистът Владо Каролев и президентът на КНСБ Пламен Димитров се сбиха на излизане от студиото. Според Каролев парите от пенсионните фондове не трябва да отиват в НОИ, а напротив - постепенно да се увеличат вноските в частните фондовете. 

Синдикалистът обаче категорично подкрепи идеята на управляващите. А невъзможността им да се разберат доведе до бой извън студиото.

По-късно днес стана ясно, че година време ще имат всички българи, родени след 31 декември 1959 г., за да потвърдят избора си на частен пенсионен фонд, или натрупаните им пари за втора пенсия ще отидат в НОИ.

Това предвиждат текстовете за промени в Кодекса за социално осигуряване, внесени от депутати от ГЕРБ. Днес те ще бъдат обсъждани от бюджетната комисия при второто четене на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2015 г.

4,2 млн. българи трябва да потвърдят, че остават в частния фонд от 1 януари до 31 декември 2015 г. В противен случай НОИ ще прибере партидата. Натрупаните по партидите им средства са над 7 млрд. лв. Според вносителите на текстовете това било активно упражняване на правото на свободен избор.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари