Величко Адамов стана пенсионер

0
Бившият ректор на Стопанската академия в Свищов проф. Величко Адамов вече е пенсиониран
Бившият ректор на Стопанската академия в Свищов проф. Величко Адамов вече е пенсиониран

Бившият ректор на Стопанската академия в Свищов проф. Величко Адамов вече е пенсиониран, съобщиха негови колеги. Документите за прекратяване на служебните му правомощия с учебното заведение са му били връчени с нотариална покана. Това се наложило, след като дни наред от администрацията не успявали да се свържат с проф. Адамов. Това се случва след като от катедрата по финанси не гласуваха часове на управлявалият два мандата професор за новата учебна година.

Най-приближените му гласуваха против договорът на бившия академичен началник да бъде продължен след пенсия.

Преди да се раздели с работното си място, Адамов пожелал да вземе десетки картини, които висели по стените на кабинетите. "Свалихме платната и ги прибрахме в хранилище. В момента установяваме кои са лично негови и кои са купувани с пари на академията", казаха от екипа на служебния ректор проф.Иван Върбанов.

Той бе назначен със заповед на просветния министър Тодор Танев, след като хората на Адамов спретнаха незаконно общо събрание и си избраха за ректор 35-годишната професорка Теодора Димитрова.

При проверките на временният ректор стана ясно, че Адамов си е издействал пожизнена заплата от 1500 лв., чието изплащане бе прекратено.

В учебното заведение са назначени финансовите проверки, които бяха поискани от временното ръководство. Екипът на проф.Върбанов подготвя новите избори за академично ръководство, които ще бъдат насрочени през последната седмица на октомври или в първите дни на ноември.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари