В контейнери ще бъдат настанени хората от наводнените села

2
Междуведомствена комисия ще направи оценка на щетите и ще подготви необходимите средства, които да бъдат изплатени на пострадалите
Междуведомствена комисия ще направи оценка на щетите и ще подготви необходимите средства, които да бъдат изплатени на пострадалите Снимка: БГНЕС

Междуведомствена комисия ще направи оценка на щетите и ще подготви необходимите средства, които да бъдат изплатени на пострадалите

Държавата ще осигури временни жилища на тези, които са изгубили своите имоти след наводненията в карловските села, надявам се впоследствие да има и по-сериозна реакция, заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов в предаването „Здравей, България” по NOVA.

На първо време се търсят контейнери, за да може да се настанят временно хората, след това да се търси и друго решение, надявам се, че държавата ще влезе наистина в час, отбеляза Димитър Стоянов. Контейнерите са климатизирани и отоплени, уточни той. Министърът съобщи още, че междуведомствена комисия ще направи оценка на щетите и след това ще подготви необходимите средства, които да бъдат изплатени на пострадалите.

„Там, където сме получили сигнали, сме реагирали незабавно. Още на втори септември беше задействан модулът за преодоляване на наводнения от 61-ва Стрямска бригада. И той отиде веднага в Богдан и Каравелово. Не сме получили друг сигнал, не сме реагирали”, заяви министърът на отбраната.

Той обясни, че операцията минава през три етапа – спасяване и евакуация на населението, втори – осигуряване на вода, храна и лекарства, третият – преодоляване на щетите. Още първия ден са изпратени над 100 души и 18 машини между Богдан и Каравелово. „За съжаление се получи така, че част и от нашите хора бяха отцепени в района“, каза Димитър Стоянов.

Армията е на място, изкарали сме цялата възможна техника, от горските стопанства също е изкарана техника, посочи още министърът, но припомни, че военните помагат и в охраняването на границата и над 500 човека са там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Pyce
    Украинците в 3-4 звездни хотели с по 40лв на ден, а българите в консерви без климатизация....
  • 3
    2
    Абе, вие чувате ли се?
    Как в контейнери? Не е ли във фургони? Редакторът Слави Неделчев прави ли разлика между контейнер и фургон??? Ба си неграмотника, който на всичко отгоре получава и заплата за редактор...
  • 17
    1
    Гражданин
    За бежанците хотели, за българските граждани контейнери.... Лицемерни политици
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари