Започва описването на щетите в наводнените карловски села

0
Две комисии обхождат домовете на пострадалите и описват нанесените от наводнението поражения
Две комисии обхождат домовете на пострадалите и описват нанесените от наводнението поражения Снимка: БГНЕС

Две комисии обхождат домовете на пострадалите и описват нанесените от наводнението поражения

Започна описването на щетите в най-засегнатите от прииждането на река Стряма карловски села Богдан и Каравелово, съобщи БНР.

Две комисии вече обхождат домовете на пострадалите и описват нанесените от наводнението поражения.

Агенцията за социално подпомагане ще отпусне първоначална помощ от половин минимална работна заплата на засегнатите. Втората комисия ще направи пълно описание на разрушената инфраструктура и на къщите, които трябва да бъдат възстановени.

Очаква се днес да бъде докарана още тежка техника, необходима за цялостно разчистване и отстраняване на щетите. Възстановен е мостът между селата Богдан и Московец, а също и малкият мост на Каравелово.

Все още в община Карлово има селища без вода. Уверението на институциите е, че до вторник ще има вода.

В Сопот жители на града са силно притеснени от риска от зарази, тъй като три денонощия са без вода. Работещите във ВМЗ Сопот не са наясно как ще работят. Подбалканският град също беше наводнен от обилните валежи миналата седмица.

В наводнения Добрич днес ще бъде разнесена бутилирана вода на пенсионерските клубове и Дома за стари хора за питейни нужди, готвене, миене. След поройния дъжд на 2-ри срещу 3-ти септември в някои квартали на областния град от чешмите тече мътна вода. На 7 септември ще станат ясни резултатите от лабораторните проби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари