В Кърджали изпращат писателя Джошкун Ибишев по последния му път

1
Смъртта е настъпила в Лондон на 17 февруари, но тялото вече е докарано в Кърджали и погребението е днес
Смъртта е настъпила в Лондон на 17 февруари, но тялото вече е докарано в Кърджали и погребението е днес

Почина авторът на мъдрите текстове Джошкун Ибишев

Смъртта е настъпила в Лондон на 17 февруари, но тялото вече е докарано в Кърджали и погребението е днес в гробищния парк по пътя към село Сипей, съобщават опечалените, цитирани от 24rodopi.com.

Джошкун Ибишев е роден на 11.10.1960 г. в Кърджали. Завършва руска гимназия в Хасково и руска филология във Великотърновския университет, след което учителства в регион Кърджали. Но голямата му страст е философията. Отрано започва да публикува културно-философски текстове в някои вестници и списания, като “Духовен дом”, “Аз-Буки”, “Етнорепортер” и др., а през 1999 г. издава книгата си “Битието като произвол”. Не след дълго, от последната си работа като PR на кмета в община Кърджали, отива да работи в поддръжката на лондонското метро.

Оттогава започва да публикува предимно в блога си ion1234.blog.bg, където текстовете му, между които романът “Без място”; постингите “Повърхностната задълбоченост”; “Онтология на любовта”; “Феноменология на вярата “; “Новата география и старите истини”; „Йеронимус Бош: в света на демоничното” и др. се радват на хиляди посещения.

Умира на 17 февруари 2021г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари