Нецензурни думи в учебно помагало възмутиха родители

3

Авторът уточни, че книгата е за по-възрастна аудитория

Нецензурни думи в учебно издание за 10-и клас - за това сигнализират родители в социалните мрежи, предава Агенция Фокус. Нецензурните изрази правят впечатление на Петя Павлова в учебното помагало на сина ѝ. Тя веднага подава сигнал.

По думите ѝ от учебната програма на децата са изхвърлили Захари Стоянов със "Записки по българските въстания", но за сметка на това са поставили Захари Карабашлиев с неговия роман "18% сиво".

От своя страна авторът на произведението Захари Карабашлиев изрази своя позиция по случая в страницата си във Facebook:

"Във връзка с разпространено съобщение в социалните мрежи, че откъс от "18% сиво" е предполагаемо включен в учебник за 9-ти, или 10-ти клас, отправих запитване към МОН с молба (вх. № 1321-421/18.05.2023 г.) за проверка дали такъв откъс наистина е включен в одобрено от тях учебно съдържание.

Докато изчаквам да мине проверката, ето моята позиция: Не съм давал и не бих дал съгласието си за ползването на цитати от моя роман "18% сиво" за учебни цели. Тази книга е предназначена за по-възрастна аудитория"
.

От Министерството на образованието започнаха проверка по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    До първи коментар
    Това е в следствие на образователната политика и програма на всички демократични правителства от 1990 година до сега.Особенно интересно става след 1997 година и 2000/2003 г.Най свестните правителства са на власт до днес.Дано всички участвали в разгрома на българското образование и просвета и рушене на училища се радват пожизнено на живи делиормански мамули,те и дъщерите им и жените им.Нека бъдат погалени от феновете на Истанбулската Конвенция или конфекция.
  • 8
    2
    Мнение
    Какво министерство на културата само ? Каква просвета ? Какви са тези родни учители просветители които само мълчат от последните 15 години? Защо се възпротивяват малцина родители ? Защо наследниците на А Б В ..... мълчат като задници затворени в клозетна чиния и само от време на време се обаждат с нещо което напомня на пъзня в края на фекалната евакуация с характерните звукови и ароматни характеристики? Защо се срамувате ли или какво от авторите си родни и език и букви и ги подминавате като си изкеляте езика,думите,лексиката и словореда? Защитете си езика,книгите на български,историята,словото или всички са станали пияни наркомани дрогирани от евроатлантическите културни и просветни бъдещи обещания и очаквания на ЕС и неговата ценностна система ? Добре че бабите,дядовците,просветителите и родителите от едно време не са живи.Тези къде са градили училища на ръка и от залъка си.Щяха с камъни и дървета да срещат министри и европросветителите застанали на пътя на евросредствата.Направете сравнение по тези въпроси със една Гърция,Сърбия,Унгария,Румъния,а през смях защо не и Македония и Турция? Никъде там място няма да си намерите или откриете докато мълчите,а никой няма да иска да седне с вас на маса като с равни щото сте хора неясни и раздвоени,а на такива не се разчита и не им се хваща вяра.
  • 11
    1
    .........
    Търсите нецензурни думи в учебници??????Погледнете, вслушайте се около вас!!!!!!Тогава търсете кусурите!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари