Ученици се срещат със "Змиите - красиви и непознати"

0

Ученици от Основно училище „Отец Паисий“ в град Мартен ще имат възможността да се запознаят с проекта „Змиите – красивите непознати!“ на Сдружение „Приятели на музея – Русе“, съобщават от Историческия музей в града.

След проведените над 70 занятия с близо 800 ученици от русенските училища, експертите от Регионалeн исторически музейРусе ще посетят училището в Мартен. В поредица от занятия учениците ще научат повече за видовете отровни и неотровни змии в България и Европа, как да се движат свободно в природата и какви мерки се предприемат при ухапване от отровна змия. С помощта на Цоню Цонев, експерт в отглеждането и развъждането на змии, учениците ще се докоснат до предоставената специално за проекта „змия-посланик“ - американски вид Царевичен смок.

През март в проекта взеха участие още деца от училище „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Николово, които с интерес проследиха презентацията, подготвена от специалистите от отдел „Природа“, Венцеслав Петков и Красимир Киров.

В последната седмица на месец март протичат заключителните занятия по проекта на сдружение „Приятели на музея – Русе“. След приключването му, „змията-посланик“ ще бъде предоставена на ЕкомузейРусе, а всички желаещи да се включат в организирано занятие в Историческия музей, могат да подават своите заявки на тел. 082/ 825 002.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари