Силно русенско представяне на Международния лекоатлетически турнир „Младост“

0

Национални рекорди, покрити квоти за Европейското и Балканските игри, и лични постижения са само част от равносметката на 12-ото издание на турнира

Над 300 участници от 45 спортни клуба от страната и 5 държави – Румъния, Молдова, Турция, Сърбия, Босна и Херцеговина, се включиха в най-силния турнир „Младост“ до момента – 12-и поред. Състезанието, което е за юноши и девойки под 18 години, се проведе на Градския стадион в Русе.

Перфектната организация, по мнението на състезатели и треньори, спомогна за спокойното протичане на турнира. Зам.-кметът по спорт и младежки дейности на Община Русе Борислав Рачев приветства участниците по време на официалното откриване, след което награди част от победителите. Той поздрави Евгени Игнатов и Анелия Нунева и им благодари за отличната организация. Официални гости на надпреварата бяха още директорът на Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ Евгени Недев, както и регионалният представител на Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова.

А резултатите са: покрити 9 квоти за участие на Европейско първенство за юноши и девойки под 18 години в Банска Бистрица, Словакия през месец юли и 19 квоти за участие на Балкански игри. Заслужени поздравления получи Християн Касабов, постигнал нов национален рекорд в дисциплината 110 м с препятствия – 13.61 сек. Той подобри с 0.04 секунди стария рекорд на Красимир Стойчев от 2012 година – 13.65 сек. Много добър резултат постигна и националната рекордьорка в бягането на 100 м с препятствия Ива Деливерска (СКЛА „Енерджи“ Пловдив), която спечели с 13.84 сек и с това си постижение зае шесто място в европейската ранглиста за девойки под 18 години. Тя взе участие и в националния квартет в бягането на 4х100 м за девойки, който записа резултат 47.76 за първото място и остана на 0.42 секунди от националния рекорд за тази възраст – 47.34 сек, датиращ от 1978 г.

В турнира взеха участие взеха и два русенски клуба - СЛАК „Дунав“ и ЛАСК „Локомотив“. Те завоюваха призови места в следните дисциплини:

Овчарски скок:

Златен медал – Йова Петрова СЛАК „Дунав“ Русе

Сребърен медал – Нелия Иванова СЛАК „Дунав“ Русе

Личен треньор – Димитър Петров.

Копие:

Сребърен медал - Михаела Михайлова СЛАК „Дунав“ Русе.

Личен треньор Борислав Иванов.

Диск:

Сребърен медал – Ивелина Милкова СЛАК „Дунав“ Русе. Личен резултат – 50.78 м., за първи път над 50 м. С този резултат покрива нормативи за Европейско първенство за жени под 23 години.

Личен треньор Борислав Иванов.

400 м с препятствия:

Сребърен медал – Яница Станчева ЛАСК „Локомотив“ Русе.

Личен треньор – Тихомир Георгиев.

Турнирът „Младост“ се провежда за първи път през далечната 1970 година и в него са взимали участие представители на различни държави от бившия социалистически блок. След преустановяването му през 1992 г., 20 години по-късно - през 2012 г., турнирът отново се възражда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари