Почина Роджър Корман

1
На Корман се приписва откриването на Мартин Скорсезе, Робърт де Ниро, Франсис Форд Копола и други големи имена в киното
На Корман се приписва откриването на Мартин Скорсезе, Робърт де Ниро, Франсис Форд Копола и други големи имена в киното Снимка: epa / keystone

На Корман се приписва откриването на Мартин Скорсезе, Робърт де Ниро, Франсис Форд Копола и други големи имена в киното

Режисьорът и продуцент Роджър Корман, известен с нискобюджетните си филми, реализирани в трескав ритъм, почина на 98 години в дома си в Санта Моника, Калифорния, съобщиха Франс прес, Асошиейтед прес и БТА.

Роджър Корман режисира и продуцира стотици нискобюджетни филми, като започва през 50-те години на миналия век.

"Легендарната му способност да оползотвори всеки долар му позволява бързо да замисля и създава исторически филми и научнофантастични поредици с бюджети, които не биха покрили разходите за храна на едно съвременно студио", се казва в биографията му на сайта на наградите "Оскар". "Благодарение на гениалността си, безграничната си енергия а и дълбоката си любов към киното, Роджър Корман е направил повече филми от всеки друг", се добавя на сайта.

На него се приписва откриването на някои от най-големите имена в киното, сред които Мартин Скорсезе, Робърт де Ниро и Франсис Форд Копола.

Сред заглавията, които продуцира, са "Бързи и яростни" (1954 г.) "Деменция 13" (1963 г.) "Голямата лоша майка" (1974 г.) .

Роджър Корман е роден в Детройт. Той си проправя път в Холивуд, като постъпва като куриер във филмовото студио 20th Century-Fox, а по-късно става сценарист.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари