Убиецът от Голямо Враново нападнал и друга жена

2
Убийството е извършено с особена жестокост
Убийството е извършено с особена жестокост

66-годишният Джелял Юсеинов, който удуши 68-годишната Райме Хасанова в русенското село Голямо Враново, е нападнал и друга жена, но тя е успяла да избяга.

Това стана ясно в съдебната зала на Окръжния съд в Русе, където днес бе гледана мярката за неотклонение на обвиняемия.

Убийството бе извършено на 11 май, а тялото на самотно живеещата Райме Хасанова бе открито на следващата сутрин от нейна съседка. Само след ден криминалистите задържаха 66-годишния бивш строителен работник Джелял Юсеинов, който направи пълни самопризнания. Шефът на русенската полиция съобщи, че пенсионерът е нападнал връстничката си заради "сексуални мотиви".

В същия ден, когато тялото на Райме е открито, Юсеинов е проявил агресия към друга жена, която успяла да избяга и да потърси помощ при съседи.

Адвокатът на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение. По думите му намерението на Джелял не е било да лиши жената от живот. Защитата представи и документи за влошеното здравословно състояние на обвиняемия.

Самият Юсеинов помоли съда за по-лека мярка за неотклонение, за да се прибере на село.

Прокуратурата обаче поиска най-тежката мярка - "задържане под стража", като изтъкна, че убийството е извършено с особена жестокост. След като нападнал Райме Хасанова, Джелял Юсеинов я е удрял със столче по главата. След това я удушил.

Окръжните магистрати приеха аргументите на обвинението и решиха да оставят за постоянно 66-годишния убиец в ареста. Наложената мярка за неотклонение може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари