Пет месеца затвор за закана с убийство

1
Мъж замахнал с трион към жената, с която живее с думите Ще те убия“
Мъж замахнал с трион към жената, с която живее с думите Ще те убия“ Снимка: Dunavmost

Окончателно пет месеца затвор за закана с убийство

Окръжен съд – Русе потвърди като правилна и законосъобразна първоинстанционната присъда, с която Н. А. е осъден на пет месеца лишаване от свобода при общ режим за заканата „Ще те убия“ към жената, с която е живеел на семейни начала.

На 02.12.2018 г. свидетелят Я. П. гостувал на подсъдимия. В един момент, след като вече били употребили значително количество алкохол, без да е предизвикан, Н. А. започнал да удря жена си и замахнал към тялото ѝ с трион, заканвайки се, че ще я убие. Гостът успял да избута нападателя назад, а пострадалата отишла в съседи, които извикали полиция. Тъй като свидетелката се страхувала от последващи действия на подсъдимия, с които същият да ѝ навреди и да застраши живота й, променила номера на телефона си, а при излизанията ѝ навън винаги била придружавана от някого.

Въззивната инстанция счете, че районният съд правилно е приел, че от всички събрани по делото доказателства безспорно е установен факта на извършеното престъпление, за което е обвинен Н. А. Първоинстанционният съд е достигнал до единствено възможния извод за виновността на подсъдимия и за постановяване на осъдителна присъда спрямо него. Според въззивния съдебен състав правилно е определено и наказанието малко над предвидения в закона минимален размер, като са отчетени предишните осъждания.

Решението на Окръжен съд – Русе е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари