Тенисистите от "Дунав" с историческа шампионска титла

0
Мъжкият отбор на СКТМ “Дунав” Русе спечели отборния шампионат на България
Мъжкият отбор на СКТМ “Дунав” Русе спечели отборния шампионат на България Видео: TVN

Мъжкият отбор на СКТМ “Дунав” Русе спечели отборния шампионат на България!

Тази шампионска титла е първа в историята на клуба! След като през редовния сезон момчетата на треньора Петър Петров бяха неизменно първи, те преминаха през “Неделино” /Неделино/ на четвъртфинал, през “Добруджа” /Добрич/ на полуфинал, за да стигнат срещу многократния отборен шампион “Дигеста Профиспорт” София. След победа в първия мач в София, “Дунав” бе домакин в залата на ул. "Щип" 4.

Отбора бе в пълен състав – Теодор Александров, Денислав Коджабашев, Стефан Лъвчиев, Ерик Дюранд и Абдел-Кадер Салифу!

В препълнената зала, задачата да започне мача имаше Абдел-Кадер срещу Петко Габровски. Въпреки,че бе кацнал с полет от Париж преди няколко часа, французина удържа на мощните атакуващи удари на Габровски. Драмата бе пълна – мача се изигра в пет гейма – победа за Салифу с 12:10!!!

Теодор Александров удвои преднината за “Дунав” срещу Веселин Георгиев.

Интригата в мача върна Кирил Попов победил Денислав Коджабашев също в пет геймова драма 11/9 в последната част!

В мача по двойки превес вземаха ту едната, ту другата страна, но накрая Александров/Коджабашев си върнаха за загубата в София срещу Габровски/Попов – 13/11 12/14 9/11 12/10 9/11.

Петия мач бе между Александров и Габровски. Двамата състезатели го превърнаха в истински трилър! След като изоставаше с 1:2 гейма и 7:10 Теди се събра и изравни за 2:2 гейма. В петата решителна част русенеца пак изоставаше с 7:10, но с хладнокръвие и себераздаване успя да настигне и спечели мача с 14/12!!!! Това вдигна публиката на крака – първата шампионска титла бе вече реалност!!!

Под звуците на “We are the champions” двата отбори бяха наградени от г-н Севдалин Вълнаров и г-н Илиян Шопов – членове на УС на БФТМ.

Ръководството на клуба благодари на многобройната публика – любители на малката топка бяха пристигнали от Варна, Разград, Полски Тръмбеш, Кубрат и София!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари