Тържествена заря за слизането на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа на българския бряг на река Дунав

0

Вчера вечерта в село Новград, община Ценово тържествено беше отбелязана 147-та годишнина от слизането на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа на българския бряг на река Дунав.

Сред официалните гости на събитието бяха народните представители от 19-ти МИР Пламен Нунев и Светлана Ангелова, вицеконсулът на Генералното консулство на Руската федерация в Русе Андрей Малакей, Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев и неговия заместник Станимир Станчев, кметът на Община Ценово д-р Петър Петров, кметът на село Новград Тодор Асенов и др.

Богатата програма премина с участнието на оркестър „Репортери”, местни самодейни състави и оркестър „Русенски ритми”. Колоритните народни песни и танци създадоха добро настроение на многобройната публика събрала се на площа в село Новград. В празничната програма се включиха и членовете на клуб „Традиция”.

Тържествената част беше открита от кметът на населеното място г-н Тодор Асенов.

Приветствени слова по повод годишнината от слизането на четата на великите българи произнесоха Андрей Малакей – вицеконсул на Генералното консулство на Руската федерция в Русе и д-р Петър Петров – кмет на Община Ценово.

С едноминутно мълчание беше отдадена признателност към всички знайни и незнайни национални герои, посветили живота си за свободата на страната ни.

Честванията завършиха с тържествена заря-проверка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари