Студенти от Русенски университет "очи в очи" с работодатели

0

Днес, 14.04.2016 г., Факултет „Бизнес и мениджмънт“ на Русенския университет проведе заключителния етап от традиционно организирания форум „Дни на кариерата 2016“.

В рамките на днешната среща завършващите бакалаври и магистри от факултета участваха в т.н. „Среща с работодатели“.

Форумът откри деканът на факултета – доц. д-р Александър Петков.

Предоставена бе възможност на Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе, да приветства присъстващите.

В качеството си на представител на ръководния състав на Областна администрация - Русе и в този смисъл потенциален работодател, той запозна аудиторията с традиционно добрите отношения, които поддържа Областна администрация – Русе с Русенския университет при реализацията на различни стажантски програми.

Сред младежите Станчев популяризира няколко възможности, сред които постъпване на неплатен стаж в администрацията при проявено писмено желание извън програмите и проектите за младежка заетост; предстоящата допълнителна втора покана за кандидатстване по Национална програма „Старт на кариерата“, в рамките на която Областна администрация – Русе има обявени две позиции, както и отворената до 17 април процедура по Програмата за студентски стажове в държавната администрация, където Областна администрация – Русе участва с 6 стажантски места.

„Въпреки риска – посочи Станчев – си струва да се доверим на младите хора, като ги наемаме на работа“.

Като бивш възпитаник на Русенския университет, той увери работодателите в придобиваната в университета от младите хора добра, качествена и успешна подготовка.

В заключение, Станчев отправи апел за оказване на необходимата първоначална подкрепа на завършващите студенти, за да бъде затворен за младите Терминал 2 и да се подпомогне тяхната реализация в България и Русенска област.

Думите на Станимир Станчев подкрепи в изказването си и д-р Страхил Карапчански – зам.-кмет „Европейско развитие“ на Община Русе.

На свой ред, д-р Карапчански акцентира върху ползите от работата в публичния сектор. Той също запозна студентите с актуалните възможности за стаж и последваща работа в общинска администрация Русе.

Последва презентация на Факултет „Бизнес и мениджмънт“ по специалности и степени на обучение.  Представено на работодателите бе и 8-мото издание на Алманаха с автобиографии на завършващите студенти.

Форумът продължи с кратки презентации на фирмите, представени в „Среща с работодателите“, след което студентите имаха възможност в неформални разговори да представят себе си пред работодателите и да съберат реална информация за търсенето на пазара на труда с оглед бъдещата им професионална реализация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На времето имахме безплатно образование и безплатна медицина!
- Е, нищо де, сега поне имаме безплатна работа!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари