Участнички в Академията за жени предприемачи обмениха идеи на среща във Видин

3

Дамите споделиха личен опит помежду си и обсъдиха различни бизнес планове

Участнички в Академията за жени предприемачи обмениха идеи на среща във Видин, научи Dunavmost.com. Събитието е част от инициатива на Посолството на САЩ у нас, в партньорство с Русенски университет "Ангел Кънчев". Дамите споделиха личен опит помежду си и обсъдиха различни бизнес планове, които тепърва биха могли да бъдат реализирани.

Академия за жени предприемачи (Academy for Women Entrepreneurs - AWE) се организира в Северозападна България за пръв път. Провежда се в опит да се променят стереотипните нагласи в обществото, да се насърчи равенството между половете и да се стимулира професионалното развитие на жените в бизнеса. Инициативата има за цел да подпомогне реализацията на предприемчиви и амбициозни дами от региона, като им даде възможност да развият нужните за стартиране на успешен собствен бизнес умения и ресурси.

AWE е гъвкава образователна възможност, която съчетава присъствено, практическо обучение и преподаване в онлайн платформата DreamBuilder, създадена чрез партньорство с Thunderbird School for Global Management на Държавния университет в Аризона и Фондация Freeport-McMoRan.

Обучението стартира на 30 септември 2023 г. и в момента върви към своя край. С подкрепата на подбрани специалисти и успешни предприемачи, по време на обучението всяка участничка изготвя подробен бизнес план, чрез който мечтаната идея за собствен бизнес придобива реални измерения. В края на обучението всеки бизнес план подлежи на оценяване от специална комисия. Всички участнички получават сертификат за успешно преминато обучение, а най-добрите бизнес проекти печелят частично финансиране на стойност между $1000 и $5000.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари