Севда Асенова e спортист №1 за месец октомври

0
Състезателката на Боксов клуб „Русе“ изпревари световната шампионка по карате Борислава Ганева
Състезателката на Боксов клуб „Русе“ изпревари световната шампионка по карате Борислава Ганева

Състезателката на Боксов клуб „Русе“ Севда Асенова бе избрана за спортист №1 за месец октомври в анкетата до спортните редакции на Пресклуб „България“.

Преди месец тя спечели златния медал в своята категория и стана носител на купа „Балкан“ на едноименния международен турнир в София. Малко преди турнира тя спечели златен медал и на Европейското първенство в Каша, Италия.

В надпреварата за отличието Севда получи 9 гласа в допитването и заслужи значката „Златна България“ и ваучер от Пампорово за уикенд за двама, предаде TVN.

Асенова изпревари световната шампионка по карате Борислава Ганева, която получи 6 гласа), европейския шампион за кадети в таекуондото Даниел Ладжев (4) и световната вицешампионка по карате при девойките до 19 г. Ивет Горанова (1 глас).

Тя обяви, че за догодина ще тръгне с „малката кошница“ и иска първо на европейското в Полша през май да спечели квота за световното, а от самия шампионат в Индия през ноември да вземе медал. За следващата олимпиада в Токио през 2020 г. Севда не иска още да говори. „Много е далече, ще видим“, каза Севда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари