Севда Асенова е спортист на годината в Русе

3

Боксьорката печели отличието за трети път

Състезателката от боксов клуб "Русе" Севда Асенова беше определена за спортист номер 1 на Русе за 2022 година в анкетата на спортните журналисти, организирана от местния вестник "Утро" и Община Русе.

Асенова е европейска шампионка и бронзова медалистка от Световното първенство за жени. Тя е и държавна шампионка на България. Боксьорката печели отличието за трети път.

"За мен е чест. Гордея се със себе си, че постигам такива успехи. Възстановявам се от контузия. Предстоят ми важни турнири", каза Асенова, цитирана от БТА.

Втори в анкетата се нареди състезателят по вдигане на тежести от тежко-атлетическия спортен клуб "Русе" Ангел Русев. Той е европейски шампион за мъже от първенството в Тирана, Албания, а на световното първенство за мъже в Колумбия зае шесто място. Шампион е в изтласкването на европейското първенство за юноши.

На трето място е състезателят на боксов клуб "Русе" Радослав Росенов. Той е европейски шампион за мъже до 23 г. от турнира в Харватия, носител е на купа "Странджа" при мъжете и държавен шампион на България по бокс.

За треньор на годината бе обявен Съби Събев. Той е треньор в боксов клуб "Русе" и е личен треньор на Севда Асенова и на Радослав Росенов.

Наградата за приложник номер 1 взе състезателят по авиомоделизъм на спортен модел клуб "Приста" Елеонора Павлова.

Наградата "Отбор на годината" на Община Русе се присъжда на отбора по хандбал "Мартен 67".

Всички отличени получиха грамоти, кристални статуетки и парични награди.

По време на церемонията състезатели от различни спортни клубове в Русе демонстрираха своите умения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ...
    пеня милков , ултра селска писта. къс, набит, ръбат, див селепах. бая излагации и унижения отнесохме с него.
  • 4
    1
    Трайчо
    Севда Асенова и Даниел Асенов най- добрите в бокса.Браво на циганите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари