Серия протести започват от понеделник

0
Граждански организации се обявиха против правителството
Граждански организации се обявиха против правителството Снимка: Actualno.com

Каскада от шествия започват в София от понеделник

Под надслов „Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията“ от "Правосъдие за всеки" приканват "в дните до вота на недоверие да се чуе гласът на свободните граждани, така, както започна това в четвъртък след свалянето на председателя на НС, достойният Никола Минчев". "Понеделник е първият от тези важни дни, в които ви призоваваме да се съберем, за да покажем кои сме тези, които един полудял кандидат за фюрер в НС нарича "фашистка измет", се казва в призива на "Правосъдие за всеки", пише СЕГА

В него се посочва още: "Старото статукво обедини сили, за да спре реформите и да опази каналите за големите грабежи, като не се посвени да включи в новата коалиция и партия, явно защитаваща интересите на агресора Путин. Ако се отиде на избори, този състав на ВСС остава, въпреки края на мандата му през октомври, защото няма да има парламент, който да избере новата парламентарна квота в него. Гешев също остава главен прокурор, а съдебната реформа де факто спира."

Сборният пункт на демонстрацията в понеделник е пред Президентството, "за да се напомни и на Радев, че той бе защитен от същите тези хора, когато преторианците на мафията го атакуваха преди две години".

Във вторник чрез социалните мрежи се организира протест пред Народното събрание от 18.30 часа. Той е в защита на правителството. В сряда в парламента е насрочено гласуването на вот на недоверие към правителството на четворната коалиция, внесен от ГЕРБ през тази седмица.

В същото време лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов свика чрез профила си във фейсбук поддръжниците си на протест в навечерието на вота на недоверие. "Време е агонията на това правителство и този парламент да приключи. Във вторник от 17 ч. призовавам всички българи да излязат заедно с нас пред Народното събрание, за да заявим ясно, че България е на нас, българите, а не на чуждите агенти и националните предатели", пише Костадинов.

Протести в подкрепа на "правителството на промяната" се предвиждат и за 22 юни пред Народното събрание. "Страната ни е в криза. Политическа, икономическа и дори такава на идентичността. Води се битка с мафията, сраснала се с държавата ни. Скандалите във властта станаха ежедневие. И не на последно място - в Европа бушува безумна война. Не искаме нови избори! Не искаме ГЕРБ и ДПС във властта!", написаха инициаторите във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари