Украински ракети удариха петролно съоръжение в контролиран от Русия град

0
Атаката е причинила пожар в склад за гориво
Атаката е причинила пожар в склад за гориво

Атаката е причинила пожар в склад за гориво

Ракетните удари по град в окупираната от Русия Луганска област в Източна Украйна са причинили пожар в склад за гориво, съобщават окупационните власти, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"В резултат на ракетен удар с касетъчни боеприпаси по Свердловск е повредено съоръжение за съхранение на горива и смазочни материали", пише в канала си в Телеграм Леонид Пасечник, ръководител на силите на проруските сепаратисти в Луганска област.

През 2016 г. Украйна преименува малкия град Свердловск, който е окупиран от руските сили от 2014 г., на Довжанск. Според украинските медии при ракетната атака е била поразена и руска военна база.

Видеоклипове в социалните мрежи показват тежки облаци дим, но също и горяща многоетажна сграда в стил казарма. Руските власти на място не са предоставили официална информация за жертви или ранени.

Повече от две години Украйна отблъсква пълномащабна руска военна инвазия. Наскоро Киев изстреля ракети по заводи за преработка на петрол и складове за гориво в допълнение към чисто военни цели, за да затрудни логистиката на руските военни, посочва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари