Цончо Ганев: Нито аз, нито Костадин Костадинов ще сме в листите за евроизборите

0
Депутатът обясни, че предстоят номинации в партията
Депутатът обясни, че предстоят номинации в партията Снимка: Facebook

Депутатът обясни, че предстоят номинации в партията

От тази седмица партияВъзраждане“ е с трима депутати по малко в парламента. „Възраждане“ изключи депутатите Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев от парламентарната си група, съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов в петък. Причината е, че те са предложили общинските съветници от "Възраждане", които ден по-рано се отцепиха и подкрепиха избрания за председател на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров (ПП-ДБ-СС).

Това според народния представител Цончо Ганев обаче не е минус, а плюс. Позитива, според него, се състои в това, че „Възраждане“ демонстрира как се носи персонална отговорност, а морала и ценностите са на първо място. В обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ Ганев заяви, че тримата напуснали парламентарната група са били сред учредителите на партията в София и не са случайни хора.

Милост за предателите няма, без значение кой какво име е. Ние не сме някой който е влязъл в парламента за пост или общински съветник, за да е просто общински съветник. Имаме задължение към собствените си избиратели.

На въпрос каква ще е кадровата политика с наближаването на изборите за европейски парламент и не се ли опасяват от подобен сценарий, Ганев заяви, че предстоят номинации, ще се обсъждат хора с най- подходящо образование и познания по проблемите на които ще се търси решение в Брюксел. По думите му, за сега е ясно, кои няма да бъдат кандидатите за предстоящите евроизбори:

Нито аз, нито лидера Костадин Костадинов ще участваме в листите на предстоящите евроизбори. Така или иначе във "Възраждане" и в обществото като цяло има изключително много кадърни честни българи.

Според Цончо Ганев, дори конституционни съдии, с публични изяви, които през годините са демонстрирали малко по различно говорене по отношение на това какви процеси протичат в България и васалното и положение, също се съгласяват с международния натиск оказван върху страната ни. На въпрос, дали визира конституционния съдия Атанас Семов, Ганев отговори утвърдително. „Човек с публична риторика в определена посока, когато въпроса опира да това да се направи нещо с реални действия, той отхвърля правото на 640 хиляди човека да отидат на референдум.

От партияВъзраждане“ обещаха с протести да изразяват мнението си по отношение на решението на Конституционния съд:

Това за което ще се борим от тук нататък за решаването на това безумие което се случва е чрез следващия европейски парламент. За това евроизборите са изключително важни, именно защото подобни казуси, ще решаваме с нашите партньори от Европейското семейство на идентичност и демокрация, част от които е и партияВъзраждане

„Идентичност и демокрация“ ще се бори за първо или второ място в следващия европарламент, за мнозинство, така че различните европейски ръководни органи като съвета на министрите например, да взимат съвсем различни решения от досегашните. Смятаме да поставим в европейския парламент казуса с референдума за еврото. Това ще стане с нарочна петиция още на първото заседание на Европейския парламент, подкрепена от нашите съратници като „Алтернатива за Германия“, австрийската „Партията на свободата“, италианската партия “Лига” на Матео Салвини и други.

По отношение на ротацията, „Възраждане“ не са изненадани. Според Цончо Ганев става дума за едни и същи схеми и лъжи, съобщава БНР. По думите му, отново се доказва, че някои хора са в парламента, за да „цитирам“ кешират“ и да вземат постове. Ганев каза, че именно това различава партията му от тези които са в сглобката. „Ако искаме да сме в управлението, щяхме да станем част от тази порочна формула. Но ние имаме задължение към нашите избирате. А нашите избиратели са ни казали, че с тези резултати от парламентарните избори трябва да сме опозиция“ - допълни депутатът от 2 МИР- Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    В.П.
    Какъв евродепутат можеш да бъдеш ти ,бе Цончо ? Та ти си за лудницата ,бе човек !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари