Арестуваха капитана на круизния кораб, блъснал лодка в Дунав

0
Произшествието е край Будапеща, загинали са двама души
Произшествието е край Будапеща, загинали са двама души Снимка: АП / Bela Szandelszky

Произшествието е край Будапеща, загинали са двама души

Унгарската полиция съобщи днес, че е арестувала капитана на плаващия под швейцарски флаг туристически кораб, който се сблъска миналата седмица с моторна лодка в река Дунав, при което загинаха най-малко двама души, предаде Франс прес и БТА.

Петима човека, пътували на лодката, все още са в неизвестност и полицията продължава издирването им. Силите на реда съобщиха, че са разпитали капитана на кораба и той е бил арестуван по подозрение в няколко престъпления.

Той е заподозрян, че "не е предупредил екипажа на собствения си кораб след инцидента, не е приложил протокола за спасителна дейност, не е предприел никакви действия за спасяване на нуждаещите се и не е спрял кораба", се уточнява в изявление на полицията. Разпитани са били 25 свидетели, включително членове на екипажа на кораба и пътници.

В събота вечерта край село Верош, на 55 километра северно от Будапеща, беше намерен мъж с окървавена глава. Подозирайки инцидент с лодка, полицията започнала веднага да претърсва района. Открити били телата на мъж и жена и малка, повредена моторница. На нея са пътували общо 8 души.

Властите са установили, че по време на инцидента в района е имало круизен кораб. След това полицията е открила круизен кораб с видими повреди по корпуса.

Според унгарския новинарски сайт "Хунгариан телекс" плавателният съд е "Хайделберг", регистриран в Швейцария.

Полицията е разпитала пътниците, на брой около 110. Започнато е наказателно разследване по подозрение, че корабът е застрашил безопасността на корабоплаването и е причинил смъртта на няколко души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари